Életmód / Egészség

élet_meghosszabbítás_logo

Élet meghosszabbítás – Anti Aging Magazin: Öregedés visszafordítás kutatások, hírek, gyógyszerek – élj örökké fiatalon, egészségesen!

 

—)—————————-

vivos

A Vivás klasszikusan nagyon intenzív és közben pihenő szakaszokból áll.
Tehát a Vivó szervezetének megterhelését túlzás nélkül nevezhetjük “intervall” terhelésnek. 
Ha ezt elfogadjuk, akkor érdekes az alábbi cikk: 

https://eletmeghosszabbitas.hu/a-european-heart-journal-tanulmanya-a-hiit-edzes-oregedesgatlo-hatasarol-szamolt-be/

—)———————————————————————————————————

MedicalinfoEgészség és életmód cikkek

—)———————————————————————————————————

alvás

A kiegyensúlyozott és megfelelő mennyiségű alvás kiemelten fontos egészségünk szempontjából! Nagyobb a szívelégtelenség kockázata azoknál az embereknél, akiknek problémájuk van az elalvással – mutatták ki norvég szakemberek több mint 50 ezer embert 11 éven át nyomon követő kutatásukban.

A Norvég Tudományos és Műszaki Egyetem kutatói 20 és 89 év közötti embereket vizsgáltak. Kutatásuk kezdetén egyiküknél sem diagnosztizáltak szívelégtelenséget, amelynek lényege, hogy a szívből percenként pumpált vér mennyisége elégtelen a test normális oxigén- és tápanyagszükségletének biztosítására. A betegségnek sok oka lehet; a benne szenvedők egyre nehezebben kapnak levegőt, és kimerültnek érzik magukat.

A kutatás során a résztvevőktől azt kérdezték, nehezen alszanak-e el, vannak-e alvási problémáik, illetve, hogy az éjszakai alvás után kipihenten ébrednek-e.

Kimutatták, hogy azoknál, akiknek problémájuk van az elalvással vagy az alvással, háromszorosára nő a szívelégtelenség kockázata azokhoz képest, akiknek nincs alvászavaruk. A kockázat fennáll azoknál is, akik nem tudják teljesen kipihenni magukat.

rossz éjszakai alvás és a szívelégtelenség közötti összefüggés akkor is fennállt, ha figyelembe vették a dohányzást, az elhízást és más, álmatlanságot, illetve szívproblémákat okozó tényezőket – írták a szakemberek az European Heart Journal szaklapban közzétett tanulmányukban.

A kutatók arra nem tudtak választ adni, miért van kapcsolat a rossz alvás és a szívelégtelenség között. Mint hangsúlyozták, további kutatások szükségesek annak kiderítésére, hogy az alváshiány váltja-e ki a szívelégtelenséget, vagy az összefüggés jóval bonyolultabb. “Nem tudjuk, hogy az álmatlanság valóban szívelégtelenséget okoz-e. De ha valóban ez a helyzet, a jó dolog az, hogy ez kezelhető állapot” – idézte Lars E. Laugsandot, a tanulmány vezető szerzőjét a BBC hírportálja.

A szakember magyarázata szerint az alváshiány a szervezetben káros válaszokat vált ki, a szervezet stresszhormonokat bocsát ki, amelyek negatív hatással vannak a szívre.

Ugyanez a norvég kutatócsoport egy korábbi tanulmányában összefüggést mutatott ki a rossz alvás és a szívinfarktus között. (Forrás: MTI)

—)———————————————————————————————————

 

Itt az idő a cselekvésre, nem tehetjük mindenért a génjeinket felelőssé!

—)———————————————————————————————————

 

—)———————————————————————————————————

 

Lehetünk egészségesek megerőltető diéta és testmozgás nélkül is?

 

—)———————————————————————————————————

10-hatekony-oregedesgatlo-amire-a-szakertok-is-rabolintottak

 

10 hatékony öregedésgátló, amire a szakértők is rábólintottak…

 

—)———————————————————————————————————

a-chromadex-oregedesgatlo

A ChromaDex öregedésgátló célpontot és táplálékkiegészítőt jelentett be…
.

.

—)———————————————————————————————————

jose-vina-professzor-ugy-latja

José Viña professzor úgy látja, ha száz évig akarunk élni, kiegészítőkre van szükségünk…

 

—)———————————————————————————————————