beszámoló…

A karácsony előtt megrendezett Szabadidős és Veterán Országos Bajnokságon nemcsak létszámban, hanem eredményesség tekintetében is minden korábbinál sikeresebben szerepeltek a májusi csapat Európa Bajnokságra és a jövő évi hazai rendezésű világbajnokságra készülő veterán vívóink, ahol a szabadidős és veterán vívók együtt vívtak.

A férfi tőrözők között Csák Attila (50+) nyerte a versenyt, női tőrben Gyurkán Judit (40+) ezüstérmet szerzett, míg a férfi párbajtőrözők 75 fős mezőnyében 2. lett Szakmáry Sándor (40+), 3. dr. Pap Jenő (60+). További döntős helyezéseket szereztek: Kósa Judit (40+), Kunfalvy Ákos (40+), Riesz Gábor (50+), Horotán Attila (40+), Bujdosó Attila (50+), Bolodár Zoltán (40+), Nagy András (50+), dr. Hodosi Gábor (40+), Szórádi István (50+) és dr. Várnay Ernő (60+).

A legnagyobb elismerés azonban mindenképpen az 1933-as születésű Boros Pétert illeti, aki a verseny folyamán 2 ellenfelét (köztük egy nála több mint fél évszázaddal fiatalabb vívót is) legyőzve végül a 22. helyen végzett a férfi tőrözők 28 fős mezőnyében. Méltán kapta az eredményhirdetésnél a legnagyobb tapsot és ovációt a népes szurkolótábortól.

A versenyt megtekintette Csampa Zsolt elnök és Polgár Pál főtitkár, de kilátogatott a Rozsnyai úti csarnokba az olimpiai bajnok Rejtő Ildikó és Sákovicsné Dömölky Lidia, valamint a világbajnok Kulcsár Krisztián és Szényi Péter is.

 Képek itt >>>

A ponttáblázat is frissítve lett az eredményekkel !!!